viernes, 20 de febrero de 2015

Etapes de la mitosi

-PROFASE:
La comatina es condensa i els comosomes es comencen a fer visibles.Els centriols es van separant a partir d´eix comencen a creixer es microtubuls del fus mitotic que permeten el moviment  i el repartiment dels cromosomes .


Resultado de imagen de profase


-PROMETAFASE:
Comenca a desapareixer la membrana la membrana nuclear els cromosomes ia estan molt condensats i es fan molt visibles les dues cromatides unides pel centrole .Els centirols es derigeixen cap a pols oposats de la cel.lula i el fus esta practicament format.



-METAFASE:
A desaparegut totalment la membrana nucler els cromosomes sinsereixen als microtubuls del fus mitotic i es disposen al centre de la cel.lula .







-ANAFASE:
Les dues cromatides identiques de cada cromosoma se separen els microtubuls del fus es contrauen sacurten i aroseguen les cromatides cap als dos pols de la cel.lula ,on es formaran les dues cel.lules filles .



-TELOFASE:
Els cromosomes ia an arrivat a situarse als dos pols de la cel.lula i comencen a descondensarse per a formar una altra vegada la cromatina , apareix la membrana nuclear i desapareix el fus mitotic .Sinicia la sitocinosi (la divisio del citoplasma ).






-MEJOSI:
Consisteix en dues divisions cel.lules concecutives semblents a una mitosi pero sense que es produixca duplicasio del ADN entre una i altra como a resultat es formen cuatre cel.lules amb la mitad de cromosomes que la cel.lula madre nomes te lloc durant la formacion dels gamets .Les cel.lules resultants de la meiosi no son iguals entre si perque han patit entrecreuament.





No hay comentarios:

Publicar un comentario